DARMOWA WYSYŁKA OD 199 zł
PolskiAngielski
Schowek 0
Twój schowek jest pusty
Koszyk 0
Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Polityka prywatności

Polityka prywatności

Niniejszy dokument dotyczy przetwarzania oraz ochrony danych osobowych dotyczących Użytkowników sklepu internetowego www.web-moto.pl 

Sklep www.web-moto.pl szanuje prawo do prywatności swoich Użytkowników. W szczególności dba o ochronę ich danych osobowych oraz stosuje odpowiednie rozwiązania organizacyjne i techniczne zapobiegające ingerencji w prywatność Użytkowników przez osoby trzecie. Nasze działania są ukierunkowane na zagwarantowanie Użytkownikowi poczucia pełnego bezpieczeństwa na poziomie odpowiednim do obowiązującego prawa, w tym:

-Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych);
-Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną;
-Ustawy z dnia 16 lipca 2004 r. Prawo telekomunikacyjne.

Informujemy, że w ramach Serwisu mogą zostać zamieszczone zewnętrzne linki umożliwiające jego Użytkownikom bezpośrednie dotarcie do innych stron internetowych bądź też podczas korzystania z Serwisu w Państwa urządzeniu mogą być dodatkowo umieszczone pliki Cookies pochodzące od innych podmiotów w szczególności od dostawców takich jak: Facebook, Google+, w celu umożliwienia Państwu skorzystania z funkcjonalności Serwisu zintegrowanych z tymi serwisami. Każdy z dostawców określa zasady korzystania z plików Cookies w swojej polityce prywatności w związku z czym nie mamy wpływu na prowadzoną przez dostawców politykę prywatności oraz wykorzystywania plików Cookies. Ze względów bezpieczeństwa zalecamy, aby przed skorzystaniem z zasobów oferowanych przez inne strony internetowe lub serwisy, każdy Użytkownik zapoznał się z dokumentem dotyczącym polityki prywatności oraz wykorzystywania plików Cookies, jeżeli zostały one udostępnione, a w razie ich braku skontaktował się z administratorem danej strony lub serwisu w celu uzyskania informacji w tym zakresie.

Administrator Danych Osobowych:
WEBMOTO Kamil Kolasa
Os. XXX-Lecia 8/55
11-500 Giżycko
xmotowebsite@gmail.com
NIP 8451887073

Gromadzenie danych:
W zakresie korzystania z Serwisu przez Użytkownika przechowujemy zapytania http kierowane do serwera. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL i dotyczą:

-publicznego adresu IP urządzenia końcowego, z którego nadeszło zapytanie;
-nazwy stacji Użytkownika – identyfikacja realizowana przez protokół http, o ile jest możliwa;
-nazwy Użytkownika podawana w procesie autoryzacji;
-czasu nadejścia zapytania;
-pierwszego wiersza żądania http;
-kodu odpowiedzi http;
-liczby wysłanych przez serwer danych;
-adresu URL strony poprzednio odwiedzanej przez Użytkownika (tzw. referer link) – w przypadku gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez zewnętrzny odnośnik;
-informacji o przeglądarce Użytkownika;
-informacji o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji http.
Powyżej wskazane dane nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony Serwisu.

Serwisy nie zbierają w sposób automatyczny żadnych informacji za wyjątkiem informacji zawartych w plikach Cookies. Gromadzone w ten sposób informacje wykorzystywane są m.in. do:

-zarządzania Serwisem;
-stwierdzania ewentualnych zagrożeń bezpieczeństwa;
-badania zagregowanego ruchu Użytkowników w ramach Serwisu oraz w celach statystycznych, w tym z wykorzystaniem narzędzia Google Analytics, jedynie w przypadku gdy dodatkowo prowadzone są kampanie mailingowe;
Użytkownik w zakresie korzystania z funkcjonalności Serwisu może jednak zostać poproszony o podanie następujących danych osobowych:

-imię i nazwisko;
-adres poczty elektronicznej (adres e-mail);
-numer telefonu;
-adres i nazwa firmy;
treść wiadomości kontaktowej.
Podanie danych wskazanych powyżej jest dobrowolne jednak bez ich podania może nie być możliwe korzystanie z Serwisu w zakresie funkcjonalności, które tego wymagają (np. realizację zamówienia , dokonania wysyłki towaru, odpowiedzi na zadane pytanie)

Przetwarzanie danych osobowych:
Zebrane za pośrednictwem Serwisu dane dotyczące Użytkownika będą wykorzystane w celu:

-realizacji zamówień złożonych w sklepie www.moto-maniak.eu
-ustalania dostosowania zawartości Serwisu do potrzeb Użytkownika
- w celu udzielenia odpowiedzi na skierowane z wykorzystaniem formularza kontaktowego zapytanie przez Użytkownika.

Gromadzone dane osobowe Użytkowników nie są przekazywane organizacjom międzynarodowym czy do państw trzecich. Dane osobowe mogą być przetwarzane przez inne podmioty zgodnie z prawem Unii lub prawem krajowym.

Dane osobowe zebrane za pośrednictwem formularzy, na które Użytkownik wyraził zgodę przetwarzane są w celu i okresie niezbędnym do prawidłowego obsłużenia zamówień złożonych w sklepie internetowym www.web-moto.pl. Szczegóły określają odpowiednie klauzule znajdujące się pod konkretnymi formularzami.

Dane osobowe będą przekazywane podmiotom odpowiedzialnym za dostarczanie przesyłek  

Prawa Użytkownika:
Użytkownik w zakresie procesu przetwarzania jego danych posiada uprawnienia:

dostępu do danych;
sprostowania danych;
usunięcia lub ograniczenia przetwarzania;
wniesienia skargi do organu nadzorczego w zakresie ochrony danych osobowych – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych
 
Przejdź do strony głównej
Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies. Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce Cookies.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu